Búcsúzik a TV2 egyik legnépszerűbb sorozata: kiderült, ez kerül a helyére

img ]

Fotó: TV2

Január 4-én indult el Az én lányom a TV2-n, amit azóta is minden hétköznap délután láthatnak a sorozat rajongói. A széria rögtön óriási siker lett, többször is 15-20 százalékos közönségaránnyal futott a csatornán. Azonban hamarosan búcsút kell inteni neki, hiszen közeledik az utolsó része, ami május 14-én, pénteken 15:40-kor lesz látható.

Jó hír viszont a török produkciókat kedvelő TV-nézők számára, hogy Az én lányomat rögtön egy másik romantikus drámasorozat váltja: A nagykövet lánya - tudta meg a SorozatWiki. A sorozat első része május 17-én, hétfőn debütál a TV2-n, és minden hétköznap délután látható lesz. A nagykövet lánya 2019-ben indult Törökországban, és eddig 2 évad készült belőle. A történet főhőse egy gazdag üzletember, Sancar Efeoglu (Engin Akyürek), aki megismerkedik egy nagykövet lányával, Naréval (Neslihan Atagül). Eltérő a családi hátterük, de szerelmesek lesznek egymásba, végül össze is házasodnak. Kettejük boldogsága azonban nem lehet teljes, mivel a múltjuk árnyékai végig kísértik őket.

(Promotions)

Elmondta, mit művelt! Megdöbbentően őszinte vallomást tett az életéről az Exatlon versenyzője»>

Oroszországnak nagyon tetszik, hogy Magyarország elsőként vett Szputnyik V-t

img ]

Oroszország nagyra értékeli, hogy Magyarország nem politizálta át a vakcinák ügyét, és elsőként vásárolt Szputnyik V-t – ezt mondta a Magyar Hírlapnak Jevgenyij Sztanyiszlavov budapesti orosz nagykövet. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy Magyarország megbízható európai partner, a kétoldalú politikai kapcsolatokat pragmatizmus, kölcsönös tisztelet jellemzi.

A diplomata felidézte Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar kormányfő találkozóit, kölcsönösen előnyösnek írta le a gazdasági kapcsolatokat, a paksi bővítést, az orosz gázszállítást. Kitért a kulturális kapcsolatokra, a két ország együttműködésére a finnugor kérdésekben.

Szerinte Magyarország sikeresen ötvözi az európai és az euroatlanti kötelezettségvállalásokat az Oroszországgal kölcsönösen előnyös partnerséggel, Budapest álláspontját pedig kiegyensúlyozottnak tartja az EU és a NATO keretében.

A magyar fél már megkapta a szerződésben foglalt mennyiség kétharmadát. Örülünk, hogy az orosz tudomány fejlődése segít Magyarországnak

– emelte ki Jevgenyij Sztanyiszlavov. Szerinte a Szputnyik V-t előbb-utóbb engedélyezik az EU-ban.

Külön kiemelném Magyarország józan és pragmatikus hozzáállását, amelynek köszönhetően az országnak sikerült az EU éllovasává válnia a beoltottak népességarányos számában

– folytatta a diplomata, és mint mondta, hiába próbálták az orosz vakcinát hitelteleníteni, a hatékonysága már nem is 91,6 százalék, hanem 97,6 százalék.

Az orosz diplomata ugyanakkor az emberi jogok megsértése, az erőszakos ukránosítás miatt bírálta Kijevet, szerinte arra határozott választ kell adnia a nemzetközi közösségnek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az első nyugati politikus volt, akit beoltottak Szputnyik V-vel, az oroszok hálájáról pedig ékesszólóan árulkodik, hogy erről megemlékeztek az oltóanyag hivatalos Facebook-oldalán is. A forgalmazó, a Russian Direct Investment Fund elég keményen nyomul a közösségi médiában a Szputnyik V-vel.

Bolti eladóra támadt az asszony, visszahívták a nagykövetet

img ]

A belga külügyminisztérium pénteken bejelentette, hogy visszahívja szolgálatából Peter Lescouhier-t, az ország Dél-Koreában dolgozó nagykövetét, miután a közösségi médiában elterjedt egy videofelvétel, amelyen a felesége inzultál egy helyi bolti eladót.

Az áprilisban történt incidenst a kereskedelmi egység biztonsági kamerái rögzítették. A dél-koreai rendőrség elmondása szerint Lescouhier felesége, Hsziang Hszüe-csiu fizetés nélkül akart távozni egy ruházati boltból, amiért az eladók feltartóztatták. A felvételen, amelyet később egy dél-koreai tévécsatorna is levetített, látható, hogy az asszony erőszakosan megragadja az egyik elárusító karját, majd arcul üti. Az eset nagy felháborodást váltott ki az országban.

A belga külügy sajtóközleménye hangsúlyozza azt is, hogy Hsziang Hszüe-csiu az incidens után bocsánatot kért a sértettől elfogadhatatlan viselkedése miatt. A közlemény szerint az asszonyt nem sokkal az eset után kórházban kezelték, és felépülése után együttműködött a nyomozókkal. Nem sokkal később diplomáciai mentelmi jogára is hivatkozott, azonban a belga külügyminisztérium ezt megvonta tőle.

Annak ellenére, hogy Lescouhier is nyilvánosan bocsánatot kért felesége viselkedése miatt, a belga külügy úgy döntött, hogy visszahívja küldetéséből. A nagykövet három évet töltött a kelet-ázsiai országban – számolt be az MTI.