Donald Trump: Komolyan gondolkodom azon, hogy 2024-ben indulok az elnökválasztáson

img ]

A volt amerikai államfő, Donald Trump először nyilatkozott azt követően, hogy elhagyta Washingtont. Trump éles kritikával illette utódja, a demokrata Joe Biden bevándorláspárti politikáját, amely értékelése alapján „elpusztítja a ma ismert Amerikát". Az egykori republikánus államfő arról is beszélt, hogy komolyan fontolgatja az indulását a következő elnökválasztáson, de egyelőre a 2022-es, úgynevezett félidős választásokra kíván koncentrálni.

Donald Trump volt amerikai elnök a Fehér Házból január végén történt távozása óta először adott exkluzív interjút a Fox News Hannity című műsorának nyilatkozva. Bár az egykori államfő a Konzervatív Politikai Akciócsoport (CPAC) szokásos konferenciáján, február 28-án már egyszer a nyilvánosság elé állt, de akkor csak a rendezvényen szónokolt, interjút nem adott.

Helyi idő szerint hétfő este viszont a floridai Palm Beachben található új otthonában egy órán át beszélt, Sean Hannity neves konzervatív televíziós újságíró kérdéseire válaszolva.

POLITICS: TRUMP RUDELY INTERRUPTED BY SEAN HANNITY IN TONIGHT’S INTERVIEW. 45 ‘BEYOND SERIOUS’ ABOUT 2024 RUN – Video https://t.co/O9EZ2XiEvkpic.twitter.com/aP9O2UrZf9 — U-S-NEWS.COM (@us_news_com) April 20, 2021

Trump külön kitért a közleményt leginkább foglalkoztató kérdésre, nevezetesen, hogy tervez-e indulni a 2024-es elnökválasztáson? A volt republikánus államfő kijelentette: komolyan fontolgatja, hogy megméretteti magát a 2024-es elnökválasztáson, de az még messze van, így konkrétumokat ezzel kapcsolatosan egyelőre nem kíván mondani.

Trumpnak a Republikánus Párton belül egyetlen komoly kihívója lett volna, Nikki Haley volt ENSZ nagykövet, Dél-Karolina állam egykori kormányzója, aki annak idején az adminisztrációja legnépszerűbb politikusa volt az államfő után, de Haley április 12-án bejelentette, hogy amennyiben Trump indul, akkor ő nem fog.

I asked @NikkiHaley if she would support Donald Trump if he runs again in 2024.

“Yes,” she told me.

“I would not run if President Trump ran, and I would talk to him about it,” she added. “That’s something that we will have a conversation about, at some point.”

Story upcoming pic.twitter.com/8uGwxk2s84 — Meg Kinnard (@MegKinnardAP) April 12, 2021

A volt elnök ezt követően hangsúlyozta, hogy a közeljövőben a 2022-es, úgynevezett félidős választásokra kíván koncentrálni, így segítve pártja kampányát. 2022. november 8-án ugyanis a Képviselőház mind a 435 tagját újraválasztják, a Szenátus 100 tagja közül pedig 34-et. Trump kiemelte: az a célja, hogy a washingtoni Kongresszus mindkét házában visszaszerezzék a republikánusok a többségüket.

Trump nem erősítette meg, de nem is cáfolta azon sajtóhíreket, miszerint a másodszülött fiának, Eric Trumpnak a felesége, Lara jövőben, republikánus színekben Észak-Karolina államban indulni kíván egy washingtoni szenátusi székért.

Poll: Lara Trump GOP frontrunner in North Carolina Senate race despite not yet announcing a run https://t.co/mlvSaNajKWpic.twitter.com/OTZRGMk9T0 — The Hill (@thehill) April 14, 2021

Lara Trump néhány hete igazolt a Fox Newshoz, mint műsorvezető. Sok újságíró szerint a volt elnök a félidős választáson elsősorban az ő kampányát akarja segíteni, amennyiben ténylegesen megméretteti magát. Egy felmérés alapján Lara Trump mindenesetre toronymagasan a legesélyesebb republikánus jelölt.

2022 North Carolina Senate — Republican Primary:

Lara Trump 32%

Robinson 20%

McCrory 14%

Forest 13%

Walker 3%@cygnalhttps://t.co/H0gs7nQCQj#NCsen — Political Polls (@Politics_Polls) April 15, 2021

Trump: Biden bevándorláspárti politikája elpusztítja Amerikát

Az interjúban több fontos téma is előkerült, például a 2022-es választásokon esélyes republikánus politikusok nevei, az amerikai hadsereg tervezett afganisztáni kivonulása, illetve a konzervatív erők előretörése a latinók körében, különös tekintettel Texas állam déli részén, közvetlenül a migrációs válság sújtotta mexikói határ mentén. Ez azzal magyarázható, hogy a latinók többsége nem híve az illegális bevándorlásnak, egyrészt, mert munkaerőpiaci konkurenciát lát a migránsokban, másrészt nem akarja magára vállalni annak a jelentős anyagi terhét.

Ennek kapcsán Sean Hannity kérdezte Trumpot Joe Biden jelenlegi államfő rendkívül megengedő migrációs politikájáról is.

Trump Biden magatartását az általa előidézett migrációs válság kapcsán „katasztrofálisnak" minősítette,

szerinte a demokrata elnök bevándorláspárti politikára tönkreteszi, sőt mi több, elpusztítja a ma ismert Amerikát.

Ahogy arról az Origo már számos alkalommal beszámolt, Biden felelőtlen ígérgetései miatt idén februárban több mint 100 ezer, MÁRCIUSBAN PEDIG 172 EZER ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓ ÉRKEZETT MEXIKÓ FELŐL AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK DÉLI HATÁRÁRA, EZ TAVALYHOZ KÉPEST 71 SZÁZALÉKOS NÖVEKEDÉST JELENT, ÍGY MEGDŐLT A 15 ÉVVEL EZELŐTT FELÁLLÍTOTT NEGATÍV MIGRÁCIÓS REKORD. Ebből közel 20 ezer lehet a felnőtt kísérő nélküli kiskorú, nagyrészük, mintegy 15 500 fő jelenleg is a határ közelében lévő ideiglenes táborokban van elhelyezve.

Donald Trump volt amerikai elnök által a Hannity-nek adott interjú legérdekesebb részeit a Fox az alábbi videóban foglalta össze:

Megkezdődött a Benyovszky-emlékév

img ]

A kalandos utazót magukénak vallják a magyarok, a lengyelek, a szlovákok, de egy kicsit az osztrákok is.

Ezt ne hagyja ki! Titkolózás jellemzi a baloldali előválasztást

Tudományos kiadványok, konferenciák, új Benyovszky-szobrok, a Magyar Posta által kiadott emlékbélyeg és egy Benyovszkyról írt musical bemutatója is szerepel a Benyovszky Móric születésének 280. és halálának 235. évfordulója alkalmából rendezett Benyovszky-emlékév programjában.

Benyovszky Móricot magukénak vallják a magyarok, a lengyelek, a szlovákok, de egy kicsit az osztrákok is. Az idei kettős évforduló alkalmat ad arra, hogy egy nyughatatlan lelkű, négy földrészen is megfordult magyar világutazóra, felfedezőre, kiváló hajósra és katonára emlékezhessenek tisztelői – mondta el a Benyovszky-emlékév megnyitóján és az ennek alkalmából kiadott emlékbélyeg kibocsátásán kedden Budapesten Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, az emlékév fővédnöke.

Mint hozzátette, az emlékév egyik célja, hogy Benyovszky életének több, eddig homályos pontját tisztázzák. Ennek érdekében idén tudományos konferenciát tartanak, melyre a magyar kutatók mellett szlovák, francia, orosz, osztrák, amerikai, kínai szakembereket is várnak.

Még az idén bemutatják Magyarországon – és a tervek szerint külföldön is – a Benyovszky Móric életét feldolgozó musicalt, de a magyar világutazó emlékét új kötetek, szobrok is megidézik majd – közölte Potápi Árpád János.

G. Németh György, a Benyovszky Nemzeti Bizottság és a Benyovszky Társaság elnöke kiemelte: az emlékév egyik legfontosabb feladata minél pontosabbá tenni a világban élő Benyovszky-képet.

Ebben fontos eredmények várhatók, hiszen a Magyar Nemzeti Levéltár kezdeményezésére számos, Benyovszkyval kapcsolatos anyag érkezett orosz, amerikai, francia levéltárakból – számolt be G. Németh György, hozzátéve: az új tudományos eredményeket még idén bemutatják.

Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete elmondta, Benyovszky Móric magyar, de a lengyelek is magukénak tekintik, hiszen az országukért harcolt a Bari Konföderáció küzdelmeiben. Ezért büntetésül az oroszok meghurcolták és Kamcsatkára szállították, ahonnan kalandos úton sikerült megszöknie – idézte fel.

Benyovszky Lengyelországban máig népszerű történelmi figura: a nagy lengyel költő, Juliusz Slowacki költeményt írt róla, de számos más irodalmi mű, tudományos és ismeretterjesztő kötet is született Benyovszkyról – közölte a nagykövet.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke az emlékév alkalmából 70 ezer példányban kiadott bélyegről szólva elmondta, azon a Benyovszky Nemzeti Emlékbizottság logója és egy korabeli látcső szerepel. Az alkalmi borítékon háttérben az eredeti térkép egy részlete, előtérben pedig egy hajókormánykerék darabja látható. A bélyegzőben szintén hajókormánykerék, a látcső és Madagaszkár térképének határvonala jelenik meg.

Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója emlékeztetett arra, hogy az intézmény 950 faj egyedeit, köztük Benyovszky utolsó otthona, Madagaszkár élővilágának képviselőit mutatja be. A Madagaszkár vezetőjeként elhunyt Benyovszky Móricra az állatkertben 2010 óta szobor is emlékeztet, ennek másolatát Madagaszkáron is elhelyezték – mondta el Szabó Roland.

Borítókép: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédet mond a Benyovszky Móric születésének 280. és halálának 235. évfordulója alkalmából rendezett Benyovszky-emlékév megnyitóján a Fővárosi Állat-és Növénykert Madagaszkár-házának kertjében 2021. május 25-én. Mögötte Jerzy Snopek, Lengyelország budapesti nagykövete (j) és Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke (j2).

Bemutatkozó látogatásra érkezett az iráni nagykövet Jászberénybe

img ]

Fájdalommal, megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. SZABÓ TIBOR 79 éves korában örökre itthagyott bennünket. Búcsúztatása 2021. augusztus 31-én 14.30 órakor a szolnoki Kőrösi úti temető ravatalozójában lesz. Drága emléke szívünkben él. Szerető felesége és családja

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ULVICZKI KÁROLYNÉ (született: Tóta Ilona) 77 éves korában örökre megpihent. Búcsúztatása 2021. augusztus 28-án 9.00 órakor lesz a kőteleki templomban és 10.00 órakor helyezzük örök nyugalomra a kőteleki temetőben. Emléke szívünkben örökké él. A gyászoló család

EMLÉKEZÉS KISS KÁLMÁNNÉ (Margó) halálának 4. évfordulóján. „Kérlek, hozd vissza csak egy kósza pillanatra, mert azt akarom hinni, hogy majd talán itt maradna. Kérlek, hozd vissza csak hogy átöleljem még egyszer, mert azt akarom hinni, hogy majd ettől ébred fel.” Szerető lányod: Marianna

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szeretett halottunk TORNYI ATTILA TAMÁS temetésén részt vettek, sírjára virágot helyeztek. Külön köszönetet mondunk a szolnoki MÁV Kórház kollektívájának az áldozatos ápolásért. (Gyászmise: 2021. augusztus 26-án 18.00 órakor, a szolnoki Belvárosi Nagytemplomban) Gyászolók

Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik felejthetetlen halottunkat ÖZV. FEKETE IMRÉNÉT utolsó útjára elkísérték sírját a kegyelet virágaival borították, vagy egyéb módon részvétnyilvánításukkal igyekeztek fájdalmunkat enyhíteni. A gyászoló család

“Adhat Isten néked kincset, gazdagságot Rubintokat és gyémántot, márvány palotát Adhat pénzt, ragyoghat rajtad drága ékszer Csak egyet nem adhat kétszer: édes jó anyát.” Fájó szívvel tudatjuk, hogy ID. KOVÁCS LÁSZLÓNÉ (született: Szabó Mária, Jászfelsőszentgyörgy) 2021. augusztus 13-án, 90 éves korában örökre megpihent. Végső búcsúztatása 2021. augusztus 27-én 9.00 órakor lesz a szolnoki Kőrösi úti temetőben. A gyászoló család

EMLÉKEZÉS TARJÁN FERENC halálának 1. évfordulójára. Eltelt egy év nem csitul a fájdalom, hiába várlak már csak emlékezni tudok. Hogy egy édesapa és férj milyen drága kincs, csak az tudja akinek már nincs. Drága jó szívét áldd meg atyám, s köszönjük, hogy ő lehetett az én drága férjem és a mi édesapánk. Örökké gyászoló felesége és gyermekei Ferenc, Zoltán és Ágnes

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy SZAMÁK SÁNDOR 2021. augusztus 11-én, életének 90. évében elhunyt. Felejthetetlen szerettünk temetése 2021. augusztus 25-én 13.00 órakor a szolnoki Kőrösi úti temető ravatalozójában lesz. Drága emléke szívünkben él. A gyászoló család Pietas Kft.

Fájdalommal megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SHIHAN FURKÓ KÁLMÁN ny. ezredes 2021. augusztus 3-án, 74 éves korában ökrökre itt hagyott bennünket. Búcsúztatása 2021. augusztus 26-án 10 órakor a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban lesz, majd ezt követően katonai tiszteletadás mellett 14 óra 30 perckor a szolnoki római katolikus temető ravatalozójában. Drága emléke szívünkben él. Részvétüket egy szál virággal tudják kifejezni. A gyászoló család Pietas Kft.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szerettünk ÖZV. FEKETE IMRÉNÉ (született: Kasza Mária) életének 83. évében, 2021. augusztus 16-án örökre megpihent. Temetése 2021. augusztus 23-án 11.00 órakor a zagyvarékasi temetőben lesz. A gyászoló család

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik VARGA JÁNOS temetésén megjelentek, virágaikkal fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek, gyászunkban osztoztak. A gyászoló család

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BEDE JÓZSEF (Canga) született: 1942. március 7-én, a volt Szolnoki Cukorgyár nyugdíjasa, életének 80. évében, 2021. július 30-án örökre megpihent. Felejthetetlen szerettünk búcsúztatása 2021. augusztus 27-én 10.00 órakor a Szolnoki Kőrösi úti temető ravatalozójában lesz. A gyászoló család Pietas Kft.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy HAJDÚ LÁSZLÓ 2021. augusztus 5-én, 83 éves korában elhunyt. Felejthetetlen szerettünk búcsúztatása 2021. augusztus 24-én 11.30 órakor, a Szolnoki Kőrösi úti temető ravatalozójában lesz. Drága emléke szívünkben él. Kérjük, hogy részvétüket csak egy szál virággal fejezzék ki. A gyászoló család Pietas Kft.

EMLÉKEZÉS DR. FRIZZI LAJOS halálának 1. évfordulóján. “Nem vársz már minket ragyogó szemekkel, Nem örülsz már nekünk szerető szíveddel, De egy könnycsepp szemünkben Érted él, Egy gyertya az asztalon Érted ég. S bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, Amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telhetnek hónapok, múlhatnak évek, Szívből szeretünk, s nem feledünk Téged.” Szerető családod

Sok szeretettel emlékezünk a 100 éve született Édesapánkra ROMHÁNYI MIHÁLYRA (1921.08.15. - 2011.03.14.) aki emlékeinkben örökké él. Fia: Romhányi Zoltán Lánya: Romhányi Márta

EMLÉKEZÉS TÓTH ANDRÁSRA 25 éve, hogy elmentél az örök álmok mezejére léptél, ahol a csillagok vigyázzák álmodat. Sírodnál virággal emlékezünk, nem feledünk még élünk. Szerető családod.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik VARGA SÁNDOR (volt FIFA játékvezető) búcsúztatásán megjelentek, részvétet nyilvánítottak. Külön köszönetet mondunk az MLJT-nek, Tóth Vencelnek, JNSZ megyei Labdarúgó Szövetségnek, Varga Zsoltnak, Paróczai Dezsőnek, Dobos Zsoltnak, a MÁV Start Zrt. dolgozóinak és mindazoknak, akik megemlékeztek róla. Felesége, lánya, unokái

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szerettünk TORNYI ATTILA TAMÁS életének 65. évében, 2021. augusztus 9-én elhunyt. Búcsúztatása a szolnoki Szentlélek templomban (Temető út) lesz 2021. augusztus 24-én 13.00 órakor, ahonnan együttesen kísérjük nyughelyére a római katolikus temetőbe. Kérjük a kegyeletüket egy szál virággal fejezzék ki a sírnál és a részvétnyilvánítást mellőzék. Gyászolók

EMLÉKEZÉS IFJ. VARGA LÁSZLÓ halálának 3. évfordulóján. “Hiányzik a hangod melegsége, hiányzik a kezed érintése, a szíved, ami bennünk él örökkön, örökké.” Nagyon szeretünk, soha nem feledünk. Szerető édesanyád, nővéred és családja