Újraválasztották a pedofil román polgármestert, aki meg is zsarolta áldozatát

img ]

Bogdan Davidescut, a román Prahova megyei Sotrile község polgármesterét ismét megválasztották a 2020 szeptemberében tartott helyhatósági választáson, annak ellenére, hogy korábban jogerősen elítélték gyermekpornográfiáért. A bíróság nem igazolta vissza mandátumát – írja a Transindex. A polgármester a Prahova megyei törvényszéken fellebbezett, a bíróság azonban helybenhagyta a döntést.

Bogdan Davidescu ezek után újra elindult a múlt hónapban tartott időközi választáson, ezt ismételten megnyerte. Néhány nappal később kérvényezte a fellebbviteli bíróságon, hogy ügyét másik bíróságra helyezzék át. Erről várhatóan július 17-ig születik döntés.

Bogdan Davidescut 2019-ben ítélték el. A vád szerint a politikusnak egy kiskorúval volt viszonya, akit zsarolni kezdett, miután a lány szakított vele.

Búcsúzik a TV2 egyik legnépszerűbb sorozata, és más kerül a helyére

img ]

Május 14-én végleg búcsút kell mondanunk a sorozatnak.

Január 4-én indult el Az én lányom a TV2-n, amit azóta is minden hétköznap délután láthatnak a sorozat rajongói. A széria rögtön óriási siker lett, többször is 15-20 százalékos közönségaránnyal futott a csatornán.

A 16. héten is 493 190-en nézték az egyik epizódot a teljes lakosságból, ami jobb eredménynek számít, mint például az RTL Klub üzleti showműsorának, a Cápák között 16. heti adásának nézettségi eredménye.

Azonban hamarosan búcsút kell inteni a sorozatnak, hiszen közeledik az utolsó része, ami május 14-én, pénteken 15:40-kor lesz látható.

Jó hír viszont a török produkciókat kedvelő TV-nézők számára, hogy Az én lányomat rögtön egy másik romantikus drámasorozat váltja, mégpedig A nagykövet lánya - tudta meg a SorozatWiki.

A sorozat első része május 17-én, hétfőn debütál a TV2-n, és minden hétköznap délután látható lesz. A nagykövet lánya 2019-ben indult Törökországban, és eddig 2 évad készült belőle.

A történet főhőse egy gazdag üzletember, Sancar Efeoglu (Engin Akyürek), aki megismerkedik egy nagykövet lányával, Naréval (Neslihan Atagül). Eltérő a családi hátterük, ugyanakkor szerelmesek lesznek egymásba, végül össze is házasodnak. Kettejük boldogsága azonban nem lehet teljes, mivel a múltjuk árnyékai végig kísértik őket.

Borítókép: TV2 Play

Puskás, a musical Szarvason is!

img ]

Fülbemászó dallamok, fergeteges látványvilág, és sztárszereposztás, ezt kínálja a Békés megyébe érkező darab. A grandiózus előadás megyei bemutatója Szarvason, az Erzsébet-ligeti sporttelepen július 22-én 20.30-kor lesz látható.

A világ leghíresebb magyar embere, Puskás Ferenc 75 éve, 1945. augusztus 20-án játszott először a magyar labdarúgó válogatottban: a Magyarország-Ausztria mérkőzésen, amelyet 5-2-re nyertünk meg, az első válogatottbeli gólját is megszerezte! Éppen 60 esztendővel ezelőtt, 1960. május 18-án pedig Puskás négy gólt lőtt a Real Madrid–Eintracht Frankfurt mérkőzésen, a Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) döntőjében: ennyi gólt azóta sem rúgott senki a BEK/BL döntők történetében!

A Puskás musical a legismertebb magyar ember – és, közvetve, minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat – történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket. A musical 1937 és 1960 között játszódik, Puskás 10 éves korától, amikor először igazolja le a Kispest, és egészen a Real Madrid–Eintracht Frankfurt BEK-döntőig mutatja be a világ legnagyobb futballistájának életét. A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A musical szereplői – két figura, Klára és Vörös kivételével – mindannyian egykor élő, valóságos emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.

A Puskás, a musical története:

  1. Magyarország. Rongylabda hull az égből a színpadra. Pattog a földön, egy tízéves gyermek állítja meg a mozgását. Majd újabb labdák hullanak, és hirtelen tizenegy gyermek áll előttünk. A későbbi, legendás Aranycsapat tagjai, akik ekkor még nem tudják, de meg fogják változtatni Magyarország sporttörténelmét. Közülük is kitűnik két srác: Bozsik és Puskás. Bozsik betöltötte a tizenkettőt, így a Kispesti AC leigazolja őt a kölyökcsapatába. Puskás ezt hallva akcióba lendül és addig könyörög a klub intézőjének, amíg hamis igazolással, Kovács Miklós néven be nem veszik őt is a csapatba. Most már mind a ketten a Kispest játékosai. Elhatározzák, hogy örökre barátok maradnak, bármi történjék is.

Kirobban a második világháború, Budapestet bombázzák. A srácok időközben felnőttek, Puskás és Bozsik immár a Kispest nagy csapatának a tagjai. Máris 1945 nyarán járunk, Öcsi levelet kap. Válogatott lesz mindössze tizennyolc évesen. A mérkőzés 12. perce hozza el a fordulópontot: Puskás megszerzi első gólját a válogatottban. Ez egyúttal az előadás 12. perce is, és hol vagyunk még az olyan kiemelkedő eseményektől, mint az 1952-es helsinki olimpia, ahol az Aranycsapat összeállt, vagy a Wembley Stadionban lezajlott mérkőzés, az évszázad meccse, azaz a legendás 6:3. Az előadás mindezeket természetesen megmutatja, ugyanúgy, ahogy az 1954-es vébé döntőjét, aminek elvesztése közrejátszhatott két évvel később a forradalom kirobbanásában. A darab végére eljutunk egészen 1960-ig, amikor Puskás immár spanyol mezben négy gólt lő Glasgow-ban a BEK-döntőn, és ezzel egy ma is élő rekordot állít fel.

Az alkotók:

A musical nem licensz darab, a produkció teljes egészében magyar szerzemény!

Zeneszerző: Juhász Levente

Szövegíró: Galambos Attila-Szente Vajk

Rendező: Szente Vajk

A musical a Juhász-Szente-Galambos szerző trió szerzeménye. A Juhász Levente - Szente Vajk - Galambos Attila szerzőgárda már több darabban is sikeres kreatív alkotói csapatként dolgozott, például a budapesti József Attila Színházban bemutatott Macskafogó és a kecskeméti Katona József Színházban bemutatott, A beszélő köntös című előadásokban.

Díszlettervező: Rákay Tamás

Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida

Koreográfus: Túri Lajos Péter

Zenei vezető: Károly Katalin

Szakértő: Szöllősi György, a Nemzeti Sport és a Four Four Two főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Puskás-ügyek és a magyar futballhagyomány hivatalos nagykövete, a Puskás életrajz írója.

Producer: Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakkszövetség elnöke, az Év Sportolója Gála kreatív producere

A szereplők:

Puskás Ferenc: Veréb Tamás

Hunyadvári Erzsébet, Puskás Ferenc felesége: Kovács Gyopár

Bozsik József: Fehér Tibor

Vörös elvtárs: Chajnóczki Balázs

Klára: Gubik Petra

Czibor Zoltán: Pesák Ádám

Farkas Mihály: Barabás Kiss Zoltán

Östreicher Emil: Szerednyey Béla

Sebes Gusztáv: Cseke Péter

Szepesi György: Juhász Levente

Alfredo di Stefano: Nagy Balázs

Bíró Margit, Puskás Ferenc édesanyja: Náray Erika

id. Purczeld Ferenc, Puskás Ferenc édesapja: Barát Attila

Grosics Gyula: Angler Balázs

Kocsis Sándor: Cseh Dávid Péter

Zakariás József: Pásztor Ádám

Budai László: Tarlós Ferenc

Lóránt Gyula: Illés Zoltán

Hidegkuti Nándor: Solner Dániel

Buzánszky Jenő: Lugosi Fábián

Lantos Mihály: Kovács Péter

Gyermek Puskás: Farkas Olivér

Gyermek Bozsik: Vass Torda

Rikkancs: Tóth Csanád

Puskás Anikó, Puskás Ferenc lánya: Deim Lorina

Lány 1: Venczli Zóra

Lány 2: Kováts Vera

Lány 3: Balázs Zsófia

Titkárnő: Pethő Dorottya

Szűcs Nándi bácsi, Rendőr 2: Károlyi Krisztián

Rendőr 1: Vecsei László

Gyerekek: Orbán Hunor, Ungár Nelli, Rátkay Ábel, Devecz Botond, Galambos Boróka, Révész Petra, Haffner-Varasdy János, Holló-Zsadányi Norman, Kállai Mihály, Kerekes Luca, Tüttő Viktória, Prinyi Sára, Molnár Mór, Holohan Keyla, Molnár Barnabás, Lantos Mihály, Pőcze Petra, Szabó Száva Ágnes, Czombál András, Terék Simon, Varga Áron, Bede Zsófia

Tánckar: Adler Judit, Dunai Bettina, Eőry Mónika, Fekete Rebeka, Harmat Noémi, Mikler Eszter, Nagy Kati, Nagy Lili, Nagy Sarolta, Németh Eszter, Ragcsák Patrícia, Rimár Izabella, Szabados Tímea, Takács Zsófia, Tóth Brigitta, Végh Katalin, Vincze Kitti, Zsitva Réka, Bóna Gábor, Deák Kristóf, Drahota Albert, Dzsupin Ádám, Horváth Ádám, Kator Bálint, Kazarján Deni, Kelemen Krisztián, Kenyeres Bendegúz, Kindl Gábor, Kovács Mátyás, Köpösdi Ádám, Kuczora Ákos, Lakatos Zsolt, Nagy Csaba, Nyári Gergő, Ónodi Tibor, Szabó András, Szabó Bence, Száraz Dávid, Szénási Roland, Tóth Arnold

Kerekesszékes táncosok: Koselák Renáta, Molnár Zsolt

Artista: Földváry Balázs

Teqball: Busa Jonatán, Augusztin Norbert

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) Cheerleader csapata - Koreográfus: Kovácsik Rita

A július 22-ei szarvasi bemutatóra jegyek elővételbe válthatók a Szarvasi Víziszínház irodáiban és felületein. Az előadás látogatásához nem szükséges védettségi igazolvány.