Íme a szülinapos Deutsch Tamás tíz legütősebb aranyköpése

img ]

Íme, a szülinapos Deutsch Tamás tíz legdurvább aranyköpése – Ön tudja, kinek ment neki tíz évvel ezelőtt?

Ma ünnepli 55. születésnapját Deutsch Tamás, a Fidesz egyik alapítója, volt országgyűlési- és jelenlegi európai parlamenti képviselő, a Twitter még Kovács Zoltánnál is nagyobb harcosa.

Deutsch már a nagyon korai Fideszből is kilógott lazaságával, hosszú hajával, és a „rocksztárnak” kijáró különcségét a mai napig megengedheti magának a mára nagyon szigorú fegyelem szerint működő pártban. Igazán komoly egyéni felelősséggel járó posztot soha nem kapott (EP-képviselősége előtt a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos volt), de valószínűleg nem is vágyott rá.

Deutsch a „politikai szexepiljének” a szerepazonosságot tartja, és csakugyan egyike lehet a kevés politikusnak, aki az esetek többségében nem játssza meg magát a politikai porondon. Ékes bizonyítéka ennek a politikus Twitter fiókja, ahol ha indokoltnak érzi, fittyet hány a diplomácia és az illem szabályaira – nem kevés botrány kerekedett bejegyzéseiből. Deutsch azonban egyike azon keveseknek is, akiből olykor előbújik az önirónia, aki néha ellenfeleinek is tud igazat adni, és akinek a politikai humora nem garantáltan izzadságszagú. Ennyi.

Lássuk hát a tíz legemlékezetesebb Deutsch-tweetből készített szülinapi összeállítást!

  1. március 21. „Vannak szemét alakok. Vannak aljas emberek. Vannak rosszindulatú örültek. Vannak irtózatos gecik. Vannak gusztustalan rohadékok. És van Gyurcsány”

Deutsch még csak két hete próbálgatta oroszlánkörmeit a Twitteren, amikor a billentyűzetére tolult a fenti nagyívű kijelentés. Ki sejtette még ekkor, hogy a “g” betű ilyen hatalmas karriert fog befutni a magyar politikában?

  1. július 27. „Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?”

Thomas Melia, amerikai helyettes külügyi államtitkár 2011-ben arra figyelmeztette az amerikai képviselőház külügyi bizottságát, hogy az „egypárti” magyar kormány a példátlan kétharmados többségét arra használja, hogy alkotmányosan bebetonozza magát a hatalomba. Deutsch Tamás a 45. születésnapját ünnepelte aznap, amikor nem éppen a legdiplomatikusabban utasította vissza az amerikai külügyes véleményét. Igen, ma van ennek a nevezetes Twitter-bejegyzésnek a tizedik évfordulója! Deutsch egyébként elmondta, nem rótták meg emiatt a Fideszben, sőt, jókat kacagtak rajta.

  1. november 25. „Goodfriend mégis marad Magyarországon | Válasz.hu" - baszki, őt is kitiltották?”

A 7 évvel ezelőtti kitiltási botrány azután pattant ki, hogy a Napi Gazdaság megírta: az amerikai külügyminisztérium bizonyos magyar köztisztviselőket eltiltott az Egyesült Államokba történő belépéstől, „ugyanis hiteles információ áll rendelkezésre, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.” Egyikükről később kiderült, hogy Vida Ildikó, a NAV elnöke. Őt és más köztisztviselőket az amerikai nagykövetség ügyvivője, André Goodfriend azzal vádolt meg, hogy konkrét bűncselekményekben érintettek.

Goodfriend-et a kormányoldal azzal vádolta meg, hogy a magyar ellenzéknek kampányol, és kezdeményezték, hogy térjen vissza Amerikába. Amikor ez az első felröppent hírekkel ellentétben mégsem történt meg, Deutsch Tamás ezzel a humoros bejegyzéssel ütötte el csalódását.

  1. március 14. „Nekem mostantól Simics. A rosseb fogja becézni.”

Ehhez nem is kell különösebb kommentár: a G-nap után nem csak Simicska Lajos szakított nyíltan Orbán Viktorral, hanem Deutsch Tamás is Simicska Lajossal.

  1. január 25. „Tóbiás politikusnak gyönyörű a felesége. A 888.hu-sok a mikropöcseikkel rárántani se tudnak Rába Tímea fotóira. Ennyi”

Deutsch Tamás egyike volt azoknak, akik megvédték Tóbiás József MSZP-s politikus családját azután, hogy a jobboldali 888.hu ízléstelen cikket közölt Tóbiás feleségéről, Rába Tímea egykori modellről és kiskorú lányukról. A G. Fodor Gábor által vezetett hírportál maszturbációs segédeszköznek titulálta a korábbi szépségkirálynőt, majd Tóbiás kiskorú lányát is felemlegette, azt feszegetve, nem tudni, mi a rosszabb: ha apját követi a politikai életben vagy pornózik. G. Fodor Gábor pár nap után megtört, és elnézést kért a megjelentekért.

  1. április 11. „Na, viszont mostantól az összes MSZP-s képviselőnek kutyakötelessége minden vasárnap elmenni vásárolni!”

A magyar parlament 2014 decemberében fogadta el a vasárnapi boltzárról szóló törvényt, amellyel az ellenzék nem értett egyet. Az erről szóló népszavazási kezdeményezésük először meghiúsult, miután büntetett előéletű kopaszok állták el a szocialista Nyakó István útját a Nemzeti Választási Iroda épületében. Miután hosszas huzavona után az NVI 2016 áprilisában mégis befogadta a szocialisták kezdeményezését, a kormány végül még a népszavazás előtt visszavonta a törvényt. Deutsch Tamás ezután a fenti látszólag könnyed, de talán mégis kissé sértett Twitter-bejegyzéssel üzent a szocialista pártnak.

  1. április 15. „Egyszerűen többen vagyunk. Ennyi.”

A 2018-as parlamenti választásokon a Fidesz a listás szavazatok 49 százalékát szerezte meg, és kétharmados többségre tett szert a parlamentben, Deutsch pedig nem misztifikálta túl az eredményeket.

  1. szeptember 11. „Rövid híradás a Sargentini-jelentés strasbourgi vitájáról: Ujhelyi dr. (sokak véleménye szerint az agyhalál állapotában) őrjöngve üvöltözik.”

Deutsch Tamás rövid beszámolója a Sargentini-jelentés vitájáról, azon belül is kollégája, Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő felszólalásáról. A Sargentini-jelentés többek között hiányosságokat tárt fel a magyar választási rendszer, az igazságszolgáltatás függetlensége, a magánélet védelme és az adatvédelem, valamint a véleménynyilvánítás szabadsága terén, és a kiterjedt korrupció miatt is elmarasztalta a magyar kormányt. A jelentést a Fidesz akkori EP-pártcsaládja, a kereszténydemokrata Európai Néppárt is megszavazta.

  1. szeptember 18. „Tudjátok, honnan lehet felismerni a Gyurcsány tüntetést? Az a legkisebb turistacsoport a Kossuth tér környékén. Ennyi”

Miután Deutsch EP-képviselő lett, általában angolul posztolt, és a védjegyévé vált “ennyi”-t is felváltotta a “that’s it”. Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét azért még megtisztelte egy ritka magyar bejegyzéssel

  1. április 20. „Ez az aktuális főpolgármester bölcs Törpapának, de legalább bátor Törperősnek képzeli magát, oszt szegényem valójában csupán egy Dulifuliba ojtott Törpojáca. Ennyi.”

Deutsch magyarul üzent Brüsszelből Karácsony Gergely főpolgármesternek is a Városliget beépítése / be nem építése kapcsán a főváros és a kormány között zajló jogi és elvi vitában. Ennél talán még az is előrébb vitte az ügyet, amikor Karácsony és Fürjes Balázs államtitkár arról vitatkozott, hogy kié Európa legszebb férfi felsőteste.

Parasztfiúba lett szerelmes a nagykövet lánya: romantikus sorozat a TV2-n

img ]

A Tvr-hét ajánlja!

Parasztfiúba lett szerelmes a nagykövet lánya: romantikus sorozat a TV2-n

Nare és Sancar kapcsolata csak akkor rendeződhet, ha képesek szembenézni a múlt árnyaival. A romantikus török sorozat a Tv2-n látható hétfőtől péntekig 15.40-től.

Még gyermekként szeretett egymásba Nare, a nagykövet lánya és Sancar, a parasztfiú. Szerelmükből legenda született. Alig várták, hogy elég idősek legyenek a házassághoz, a sors azonban közbeszólt, és a boldogság, a közös élet helyett szakítottak egymással. A lány nyom nélkül eltűnt, különböző történetek kapnak róla szárnyra: egyesek szerint meghalt, mások szerint Európába utazott.

Nare és a kislánya (Fotó: Tv2)

Évekkel később Nare Montenegróban él a kislányával. Amikor egyik nap menekülniük kell, Nare úgy dönt, visszatérnek Törökországba, hogy Melek megismerhesse az édesapját. Nem tudja, hogy Sancar éppen az esküvőjére készül. A férfi azonban nem boldog, még mindig a hajdani szerelmén jár az esze. Megdöbben, amikor az esküvőjén meglátja egykori kedvesét, és megtudja, hogy Nare azt szeretné, ha a lánya vele lenne. Sancar nem akarja elhinni, hogy az ő gyermeke. Az esküvő persze botrányba fullad. Ez azonban csak a kezdet, és ahhoz, hogy a helyzet rendeződjék, Sancarnak és Narének szembe kell néznie a múlt árnyaival.

A főszerepben Neslihan Atagül (Fotó: Tv2)

Nare szerepét a huszonnyolc éves Neslihan Atagül alakítja, akinek rossz emléke (is) fűződik a sorozathoz: betegség miatt kénytelen volt abbahagyni a munkát, Tuba Büyüküstün ugrott be helyette. Atagülben szerencsésen keverednek közel-keleti ősei és fehérorosz édesanyja vonásai. Tehetsége mellett a szépségének is szerepe volt benne, hogy korán megvetette lábát a filmvilágban: tizennégy évesen állt először kamera elé. Húszévesen már főszerepet játszott A pokol kapujában című drámában, és nálunk is ment a Végtelen szerelem című sorozata. A színészkollégájával, A szultána című sorozatból ismert Kadir Doğuluval 2013-ban, a Fatih Harbiye széria forgatásán ismerkedett meg, három esztendővel később összeházasodtak.

Kezdetben nem hiszi el, hogy a kislány az övé (Fotó: Tv2)

Neslihan Atagül sorozatbéli partnere, Engin Akyürek idén tölti be a negyvenet. Ő is az új évezred felfedezettje, kurd gyökerekkel rendelkezik, ereiben asszír, zsidó, perzsa, örmény és török vér keveredik. A népszerű sorozatok (Fatmagül; Piszkos pénz, tiszta szerelem) mellett több filmben (Végzet, Emlékek útvesztőjében) is láthatta néző.

Melek és Sancar (Fotó: Tv2)

Érdekesség, hogy A nagykövet lánya az ötvenedik török sorozat, amit Magyarországon bemutattak.

Szilágyi G. Gábor

Újraválasztották a pedofil román polgármestert, aki meg is zsarolta áldozatát

img ]

Bogdan Davidescut, a román Prahova megyei Sotrile község polgármesterét ismét megválasztották a 2020 szeptemberében tartott helyhatósági választáson, annak ellenére, hogy korábban jogerősen elítélték gyermekpornográfiáért. A bíróság nem igazolta vissza mandátumát – írja a Transindex. A polgármester a Prahova megyei törvényszéken fellebbezett, a bíróság azonban helybenhagyta a döntést.

Bogdan Davidescu ezek után újra elindult a múlt hónapban tartott időközi választáson, ezt ismételten megnyerte. Néhány nappal később kérvényezte a fellebbviteli bíróságon, hogy ügyét másik bíróságra helyezzék át. Erről várhatóan július 17-ig születik döntés.

Bogdan Davidescut 2019-ben ítélték el. A vád szerint a politikusnak egy kiskorúval volt viszonya, akit zsarolni kezdett, miután a lány szakított vele.