Mádai Vivien ragyog, amióta nagykövet

img ]

Az Index podcastjában Mádai Vivien televíziós műsorkészítő, műsorvezető a Highlights of Hungary nagykövetévé választásáról azt mondja, hogy

kicsit mentorok vagyunk, kicsit az esemény navigátorai, és kicsit össze is fogjuk ezt a programot.

A Highlights of Hungary évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Célja a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékeinek bemutatása.

Mádai Vivien a tíz Highlights of Hungary-nagykövet egyike, és ahogyan fogalmaz: a társaság színes, tagjai között helyet kap színész, gasztrohős, vagy éppen televízióban dolgozó személy.

Vivien első Highlights of Hungary-jelöltje Horváth Eszter volt. Azért választotta a World Press Photo-Díjas fotográfust, mert kuriózumnak, példaértékűnek tartotta és tartja Eszter életútját, szakmai elszántságát. De így talált rá Horváth Boldizsárra is, akit csak kapocsként említ, hiszen ő az, aki minőségi alapanyagokat szállít/közvetít a termelők és az éttermek között.

Rengeteg ember történetét megismertük, olyanokét, akik csalódtak, elestek, ám mégis felálltak. A jelöltek nagyon örülnek annak, hogy kiválasztjuk őket, miközben nekünk kellene hálásak lennünk azért, ahogyan és amivel példát mutatnak.

Mint azt Vivien is mondja, nem az a cél, hogy a jelöltek élete megváltozzon, hanem hogy példájuk útmutató legyen.

Miközben Vivien is példát mutat másoknak, például a Poetré című irodalmi kezdeményezésével, amit a pandémia elején kezdett forgatni.

A Poetré léleksimogató, irodalmi portrésorozat, ám annál sokkal több. Az irodalom nagyon mélyre tud ütni, és szeretem a bokszmeccseket. Nincsen ember, akiből ne váltana ki valamilyen érzelmet, ha felolvasunk neki egy verset.

Cikkünk tetején – a médialejátszóban – hallgassa meg a Mádai Viviennel készült Index-podcastunkat!

Highlights of Hungary – a Covid-biztos online show

img ]

Csütörtök este rendezték meg a Highlights of Hungary díjátadóját, ahol egy szegénység ellen küzdő kistelepülési polgármestert, valamint a járvány ellen a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozók munkáját is jutalmazták.

A 2013 óta működő nonprofit kezdeményezés célja, hogy összegyűjtse a Kárpát-medence legkülönbözőbb pontjairól azokat a kiváló magyar teljesítményeket, amelyek mindannyiukat inspirálhatnak. A „Hass, alkoss, gyarapíts!” mottóval futó kezdeményezés kategóriák nélkül tereli egy tető alá az elismerésre méltó produkciókat.

A több mint egy órás díjátadót Mádai Vivien és Buda Márton vezényelte. A nagyszabású eseményt a járványügyi helyzetnek megfelelően online formában rendezték. A díjátadások sorát többször minikoncertek szakították meg. Az érdeklődők nem csupán a jelöltek, de a fellépők között is a műfajok korlátlanságát láthatták megvalósulni. Így léphetett együtt színpadra a 60-as évek beatzenéjét képviselő Carson Coma és a rapper Dzsúdló. Kellemes hangjával elvarázsolta a közönséget a Margaret Island énekese, Lábas Viki, valamint az érces hangú Járai Márk is.

A 10 nagykövet és a Highlights of Hungary csapata által megjelölt 55 versenyző közül végül két abszolút győztes került ki. A közönség mellett a nagykövetek is kiválasztottak egy olyan jelöltet a mindennapok hősei közül, akik díjazásban részesültek.

Az idei válogatásba került többek között a Hosszúlépés Wonder Woman Budapest kezdeményezése, amelynek célja, hogy több női szobor kapjon helyet a fővárosban. Várta a szavazatokat az Európában egyedülálló TeatRom Színházi Fesztivál, illetve a magyar HBO saját gyártású dokumentumfilmje, a Visszatérés Epipóba, de lehetett szavazni az Országos Mentőszolgálat hőseire is.

29 Galéria: Highlights of Hungary 2021 Fotó: Gerencsér Tamás, Neuzer Imre, Highlights of Hungary / Index

Jelölt lett a közösségi zeneoktatást kínáló Superar Zeneművészeti Program, az Instagramon népszerű @síkidegvagyok, a kültéri kondieszközök gyártásával hírnevet kivívott HardBody Hang, vagy a KIKAPCS. Alapítvány is. A kultúra és szociális teljesítmények mellett a sport is jelen volt: Fucsovics Márton, Görbicz Anita, Sterbik Árpád és Szoboszlai Dominik is várta a közönségszavazatokat.

A Highlights of Hungary médiatámogatójaként az Index jelen volt a kulisszák mögött. A nagykövetekről itt , a díjazottakról itt , az Index kedvenceiről itt nézheti meg videoriportunkat.

Holokausztkiállítás az Arab-félszigeten

img ]

Az Arab-félsziget első holokausztkiállítása nyílt meg az Egyesült Arab Emírségekben, egy dubaji múzeumban a német és az izraeli nagykövet jelenlétében.