Kiderült, mikor indul A nagykövet lánya, a TV2 új napi sorozata

img ]

A TV2-n május 14-én, pénteken lesz utoljára látható Az én lányom című török dráma. A műfaj rajongói azonban ezt követően sem maradnak újdonság nélkül, ugyanis a csatorna egy újabb török produkciót hoz a helyére. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a TV2 következő premierje A nagykövet lánya lesz, mely egyfajta mérföldkőnek is tekinthető. Ez lesz ugyanis az 50. török sorozat, amely hazánkban tévéképernyőre kerül.

A nagykövet lánya első része május 17-én, hétfőn 15:40-kor indul a TV2-n, a folytatás pedig minden hétköznap ugyanebben az időpontban lesz látható. A Törökországban 2019-ben indult és mai napig vetített széria történetéről a következőket tudhatjuk:

Nare a kislányával, Melekkel él Montenegróban, ám egy nap a nő hatalmas hibát követ el, ami miatt menekülniük kell. A célállomás Törökország, ahova azért mennek, hogy Melek megismerkedhessen az édesapjával és Nare azt szeretné, ha kislánya a férfinél élne tovább. Sancar az esküvőjére készül, de nem boldog, állandóan a volt szerelmén jár az esze, akit évek óta nem látott és, akiről azóta is legendák születnek.

A sorozat főszerepében Törökország kedvelt, idehaza is népszerű színészeit láthatjuk. Sancart Engin Akyürek (Fatmagül, Piszkos pénz, tiszta szerelem), míg Naret Neslihan Atagül (Végtelen szerelem) alakítja. A színésznőt azonban csak az első szezonban láthatja a közönség, ugyanis Atagül betegség miatt volt kénytelen otthagyni a produkciót. A helyére, ám másik szereplőt alakítva Tuba Büyüküstün érkezett, akit olyan sorozatokban láthattak már a nézők mint az Egy ellopott élet, vagy Akyürek oldalán a Piszkos pénz, tiszta szerelemben.

Még több hír található a Media1.hu-n!

Borító: Engin Akyürek és Neslihan Atagül A nagykövet lányában. Fotó: kizlar

Bolti eladóra támadt az asszony, visszahívták a nagykövetet

img ]

A belga külügyminisztérium pénteken bejelentette, hogy visszahívja szolgálatából Peter Lescouhier-t, az ország Dél-Koreában dolgozó nagykövetét, miután a közösségi médiában elterjedt egy videofelvétel, amelyen a felesége inzultál egy helyi bolti eladót.

Az áprilisban történt incidenst a kereskedelmi egység biztonsági kamerái rögzítették. A dél-koreai rendőrség elmondása szerint Lescouhier felesége, Hsziang Hszüe-csiu fizetés nélkül akart távozni egy ruházati boltból, amiért az eladók feltartóztatták. A felvételen, amelyet később egy dél-koreai tévécsatorna is levetített, látható, hogy az asszony erőszakosan megragadja az egyik elárusító karját, majd arcul üti. Az eset nagy felháborodást váltott ki az országban.

A belga külügy sajtóközleménye hangsúlyozza azt is, hogy Hsziang Hszüe-csiu az incidens után bocsánatot kért a sértettől elfogadhatatlan viselkedése miatt. A közlemény szerint az asszonyt nem sokkal az eset után kórházban kezelték, és felépülése után együttműködött a nyomozókkal. Nem sokkal később diplomáciai mentelmi jogára is hivatkozott, azonban a belga külügyminisztérium ezt megvonta tőle.

Annak ellenére, hogy Lescouhier is nyilvánosan bocsánatot kért felesége viselkedése miatt, a belga külügy úgy döntött, hogy visszahívja küldetéséből. A nagykövet három évet töltött a kelet-ázsiai országban – számolt be az MTI.

Ír nagykövetség: nem tiszteletlenség vagy provokáció a térdelés

img ]

Írország budapesti nagykövetsége szombaton egy üzenetet tett ki a Twitteren, amellyel arra reagáltak, hogy Magyarország és Írország keddi meccsén a közönség kifütyülte a rasszizmus elleni küzdelem jegyében letérdelő ír játékosokat.

Letérdelni nem tiszteletlenség vagy provokáció, hanem a tisztelet és szolidaritás kifejezése azokkal szemben, akik a rasszizmus és diszkrimináció miatt szenvednek. A rasszizmusnak nincs helye a pályákon, büszkék vagyunk a játékosainkra