3 Rus söndürme uçağı devrede, Rusya da yangınları kaygıyla izliyor

img ]

Manavgat yangınına bakanlıktan 2 Rusya’dan 3 uçak!

img ]

Manavgat yangınına bakanlıktan 2 Rusya’dan 3 uçak!

29 Temmuz 2021 Perşembe

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alınamadı. Ulaştırma Bakanlığı yangın söndürme çalışmaları için 2 uçak göndermişken Rusya Büyükelçiliği’nin 3 uçak gönderdiğini açıklaması dikkat çekti.

Manavgat yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. 4 noktada birden çıkan yangında birçok ev ve iş yeri yandı, birçok yurttaş tahliye edildi.

Ulaştırma Bakanlığı yangın söndürme çalışmalarına 2 uçak, 8 helikopter gönderildiğini duyurmuştu. AFAD’dan yapılan açıklamada, Antalya AFAD Müdürlüğü’nden bir ekibin yangın bölgesinde görevlendirildiği belirtilerek, Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin’den Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 9 arazöz ve 4 itfaiye aracının bölgeye sevk edildiği aktarıldı. Yangına 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozerle müdahale edildiği belirtilen açıklamada, Yeniköy ve yakınındaki yerleşim yerlerinde ormana yakın bölgelerdeki evlerin jandarma tarafından tahliye edildiği bilgisi verilmişti.

RUSYA’DAN 3 UÇAK

Rusya Büyükelçiliği, Twitter hesabından yapılan paylaşımda Manavgat yangınına 3 uçak gönderdiğini duyurdu. Bakanlığın 2 uçak göndermiş olması dikkatleri çekti. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Türkiye’nin güneyinde çıkan orman yangınlarının en kısa sürede ve en az hasarla söndürülmesini temenni ederiz. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde 3 Rus “Be-200” yangın söndürme uçağı, Türk tarafına yardım etmektedir”

Rus Büyükelçilik: Antalya’daki yangında 3 Be-200 uçağı görev yapıyor

img ]

Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliği, Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangında üç Rus Be-200 yangın söndürme uçağının görev yaptığını bildirdi.

Büyükelçiliğin Twitter’daki açıklamasında, “Türkiye’nin güneyinde çıkan orman yangınlarının en kısa sürede ve en az hasarla söndürülmesini temenni ederiz. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde 3 Rus ‘Be-200’ yangın söndürme uçağı, Türk tarafına yardım etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’nin güneyinde çıkan orman yangınlarının en kısa sürede ve en az hasarla söndürülmesini temenni ederiz.

🛫🛫🛫

Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde 3 Rus “Be-200” yangın söndürme uçağı, Türk tarafına yardım etmektedir. 🇷🇺🇹🇷 pic.twitter.com/mAA4DrH7sz — RusEmbTurkey (@RusEmbTurkey) July 29, 2021

​Yangın söndürme, afet bölgelerine acil yardım ulaştırma, suda arama kurtarma çalışmaları, ambulans, yük taşıma ve ayrıca çevre izleme gibi amaçlar için geliştirilen Be-200, saatte 150-190 kilometre hızla 14 saniyede doldurduğu 12 ton su taşıyabiliyor.

📽Rus ekiplerin Türkiye’deki yangınları söndürmek için yürüttüğü özverili çalışmalardan görüntüler

🇷🇺🇹🇷

📽Героическая работа российских экипажей по тушению пожаров в Турции pic.twitter.com/LBBPI1VIKp — RusEmbTurkey (@RusEmbTurkey) July 29, 2021