Kijev: bekérették a magyar nagykövetet

img ]

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba hétfőn Íjgyártó István kijevi magyar nagykövetet, és tiltakozó jegyzéket adtak át neki, miután az előző nap az ukrán tárca a választási folyamatba való közvetlen beavatkozással vádolta meg Budapestet a vasárnapi helyhatósági választások kapcsán – jelentette az MTI helyi tudósítója.

A nagykövet bekéretéséről az ukrán külügyminisztérium sajtóosztálya tájékoztatta a Jevropejszka Pravda hírportált. Az ukrán külügyminisztérium még vasárnap este kiadott közleményében vádolta meg a választási folyamatba való közvetlen beavatkozással Budapestet, és emiatt „kemény reakciót” helyezett kilátásba. A tárca arra reagált, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a választás napján a közösségi oldalán írt bejegyzésében a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjei és Babják Zoltán beregszászi polgármester melletti szavazásra buzdította a kárpátaljai magyarokat.

Én is láttam gengszterfilmeket, mégsem lettem fideszes!

img ]

Egyébként is készültem, de akkor döntöttem el véglegesen, hogy mindenképpen elmegyek a hétfői tüntetésre, amikor a Pesti Srácok újságírója arra kérte a rendőrséget: aki részt vesz , “azt legyen kedves név szerint felírni. Ezek az emberek szerintem potenciális pedofilok.” “Aki tud, az készítsen mindegyikről fotót.”.

Sokminden voltam már, de potenciális pedofil még nem. Ezt ki kellett próbálnom, még ha nem is vagyok túl fotogén.

De mivégre ez az egész mocsokság, hogy a melegeket egy törvényben összemossák a pedofilokkal? Mintha bizony minden pedofil meleg, és minden meleg pedofil volna. Elég a pedofil rémtettekről szóló tudósításokat olvasni. Hány olyan van, ahol a férfirokon -legszörnyebb esetekben az apa vagy nevelőapa- kislányokat tesz tönkre. (Igaz, az egyházi körökben olykor előforduló bűncselekmények között inkább kisfiúk zaklatásáról jönnek hírek. de nehezen hiszem, hogy kormányunk éppen ezt a jelenséget állítja célkeresztbe.).

Aki tehát a homoszexuálisokat azonosítja a pedofilokkal, ezzel az erővel a heteroszexuálisokat is összemoshatná a kislányok megrontóival. Vagy a házasulókat azokkal, akik családon belüli erőszakot követnek el. Micsoda ostoba gonoszság kell bármelyikhez ezek közül?

Gonoszságnak gonoszság, de ezúttal korántsem ostoba. Két legyet ütnének egy csapásra, nem nézve, hány ártatlant sújt az a csapás.

Egyrészt új célpontra van szükség a gyűlölethez, ha már a menekültek kifogytak, a romáknak meg mégiscsak kell a szavazata. A melegeket már régen próbálják meggyűlöltetni, de nem sikerült eléggé. Ha rájuk sütik, hogy mind egy szálig pedofilok, mindjárt könnyebben megy!

Másrészt az az igazi, ha egy füst alatt az ellenzékre ragaszthatják a legrosszabb fajta bűnpártolás, a pedofília pártolásának bélyegét. Ez magától nem ment volna, hiszen a pedofília elleni törvényt -az áldozatvédelemre vonatkozó részek hiánya ellenére- az ellenzék kész volt egyhangúan megszavazni.

De akkor hol marad a mulatság? Nehogy már egyetértés legyen! Ezért kellett a pedofília-törvénybe az utolsó percben azokat a módosító indítványokat becsempészni, amelyek már nem a pedofíliát, hanem a melegeket üldözik. Sőt, azt is tiltják, hogy pl. egy 17 éves diák hallhasson az iskolában akár egy szót is a homoszexualitás létezéséről, arról, hogy ne kínozzák-gúnyolják, ne kergessék öngyilkosságba ilyen hajlamú társaikat.

A cél világos: alakítsák olyanná a törvényt, amit emberséges ember nem szavazhat meg. Aztán jöhet a Rogán-Habony csapat: az ellenzék már nemcsak migránssimogató, hanem pedofilsimogató is!

Talán maguk is pedofilok, ki tudja? Feledve Kaleta, (a hozzá nem hasonlítható) Szájer, és a többi botrány. Védjük meg gyermekeinket az ellenzéktől!

Hogy már a kiindulás is hülyeség, arról legszellemesebben az egyik kézzel írt tábla szólt. Az alábbi felirattal cáfolta azt a badarságot, hogy aki heteroszexuálisnak született, meleg lesz attól, ha egyáltalán hall erről a jelenségről: “Én is láttam gengszterfilmeket, mégsem lettem fideszes!”

Lendvai Ildikó

Már most döbbenetesen sok magyar utazott az Adriára

img ]

Az elmúlt évhez képest csaknem kétszeresére nőtt idén június végéig a Horvátországba utazó magyarok száma – mondta el keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi igazgatója az MTI tudósítása szerint.

Ivana Herceg kifejtette:

a január 1-jétől június 28-ig tartó időszakban a 2020-as hasonló időszakhoz képest 90 százalékkal, 54 ezerre növekedett az adriai államba utazó magyarok száma. A vendégéjszakák száma ugyanakkor 105 százalékkal, 230 ezer éjszakára emelkedett ebben a csaknem 6 hónapban.

A magyarok által ebben az időszakban a leglátogatottabb települések közé tartozott Rovinj, Vir, Crikvenica, Opatija és Porec – jelezte a horvát idegenforgalmi szakember.

A tájékoztatón – amelyen részt vett Mladen Andrlic, Horvátország magyarországi nagykövete is – a turisztikai szakember kifejtette: a jelenlegi szabályok szerint a magyar állampolgárok közúton vagy vasúton minden korlátozás nélkül utazhatnak Horvátországba és a hazautazáshoz sincs szükség védettségi igazolványra. A repülőgéppel utazók azonban kivételnek számítanak, az ő utazásukhoz védettségi igazolvány, PCR-teszt vagy karanténkötelezettség társul.

A horvátországi tartózkodás idején nincs különbség a beoltott és a nem beoltott turisták között, így zárt térben mindenkinek kötelező a maszkviselés. A vendéglátóhelyek nyitva tartanak ugyan – kivéve az éjszakai klubokat –, de egyelőre korlátozásokkal, reggel 6 órától éjfélig – ismertette Ivana Herceg. Hozzátette: jelenleg már nem kötelező, de a határátlépés meggyorsítása érdekében érdemes kitöltenie az utazóknak a magyar nyelven is elérhető horvát regisztrációs dokumentumot az entercroatia.mup.hr oldalon.

Kitért arra is, hogy az idei turisztikai szezonban újból lehet repülőgéppel és vonattal is Horvátországba utazni. A Ryanair Budapest és Zadar között júliustól októberig hetente kétszer közlekedtet járatokat, Budapest és Rijeka, illetve Split között pedig a cseh RegioJet vonata jár júliusban és augusztusban naponta, szeptemberben pedig hetente háromszor.

Ivana Herceg beszélt arról is, hogy a horvát turizmus, és ezzel a vendégek biztonsága érdekében számos intézkedést hoztak az elmúlt időszakban. Példaként említette, hogy áprilisban kezdték el – az egyik kiemelt csoportként – a turizmusban dolgozók oltási kampányát.

A korábbi közlés szerint 2020-ban több mint 220 ezer magyar vendég járt Horvátországban, 65 százalékkal kevesebb, mint a 2019-es rekordévben, amikor 644 ezer magyar pihent az adriai államban. Tavaly 1,3 millió éjszakát töltöttek magyar vendégek az országban, ez 60 százalékos csökkenést jelentett a tavalyelőtti, közel 3,3 millióhoz viszonyítva.

(Borítókép: Tengerpart Horvátországban 2021. június 27-én. Fotó: Elisabetta Zavoli / Getty Images)