Májusban is a TV2 Csoportot választotta a legtöbb néző

img ]

Az év első négy hónapjához hasonlóan, 2021 májusában is a TV2 Csoport csatornáit választotta a legtöbb néző a teljes lakosság, a 18-59 évesek és a 18-49 évesek körében is. Kiemelkedő siker, hogy a csatornák versenyében idén minden hónapban a TV2 lett a legnézettebb csatorna a 18-49 évesek körében.

Az év első 4 hónapját követően májusban is első számú csatorna lett a TV2 a 18-49 éves korcsoportban 9,5%-os közönségaránnyal, így 0,8 százalékponttal utasította maga mögé a második helyen végző RTL Klubot.

Az esti idősávot megelőzően, hétköznap kora délutánonként jó eredményekkel büszkélkedhet a TV2, hiszen májusban is sokan követték figyelemmel a telenovellák hőseinek fordulatos életét. Elsőként a májusban debütáló délután fél háromkor kezdődő Derült égből apa című sorozattal találkozhatnak a nézők, ami átlag 10,1%-os nézői részedéssel szép eredményt ért el a 18-59 éves korcsoportban. Az utána következő idősávban futó Az én lányom május közepén a végéhez ért, és a sorozat 92 epizódja a korcsoportban átlagosan 12,2%-os közönségarányt mondhatott magénak, amivel messze felülmúlta az RTL Klub azonos idősávját (3,9%). Helyette A nagykövet lánya című telenovella került a képernyőre, ami hasonlóan sikeres a 18-59 évesek körében, hiszen májusban átlagosan a nézők 13,3%-a választotta, 8,6 százalékponttal többen, mint az RTL Klub azonos idősávját.

Végül a telenovellatrió harmadik tagja, a 16 óra 50 perckor kezdődő A bosszú csapdájában, 2021-ben hónapról hónapra egyre nagyobb nézői részesedést mondhatott magáénak, és a májust 13,0%-os átlag közönségaránnyal zárta a 18-59 évesek körében, amivel ez a műsor is magasan felülmúlja az RTL Klub azonos idősávját (6,9%).

Változások a főműsoridőben

A főműsoridőben is történtek változások, hiszen újra képernyőre került a Mintaapák hétköznap esténként 19 óra 40 perces kezdéssel, amit a harmadik évad végéhez közeledő Exatlon Hungary követ.

A nézőkért folyó versenyben az este 6 órakor kezdődő Tények jól teljesített, májusban a 18-49 évesek körében átlagosan 15,4%-os közönségarányt ért el, amivel az idősáv legnézettebb műsora lett.

A teljes lakosság körében átlagosan 20,9%-os közönségaránnyal büszkélkedhet, azaz átlagosan 634 ezer nézőt ültetett a tévékészülékek elé. A Tények Plusz is szép eredményeket ért el a hónapban, a teljes lakosság körében átlagosan a nézők 15,1%-a választotta, ami közel félmilliós (496 ezer) nézettséget jelentett.

A TV2 hétköznap reggeli műsorai szinte már klasszikusnak számítanak, hiszen a Mokka és a Mokkacino folytatva a 2021-es év korábbi hónapjainak trendjét, májusban újra az idősávjuk legnézettebb műsorai lettek mind a három fő korcsoportban (A4+, A18-59, A18-49). A Mokkát a 18-59 évesek körében átlagosan a nézők 16,8%-a választotta, ezzel szemben az RTL Klub azonos idősávját csupán 8,7%, sőt a 18-49 évesek körében az idei év legmagasabb havi átlag közönségarányát érte el, 17,7%-ot, így 9,4 százalékponttal utasította maga mögé a fő konkurens azonos idősávját (RTL Klub: 8,3%).

A TV2 Csoport májusban is piacvezető lett mind a három kiemelt korcsoportban, átlagosan a 18-59 éves nézők 22,7%-át, a 18-49 éves nézők 22,2%-át és a 4 éves vagy annál idősebb nézők 24,9%-át nyerte meg magának.

A májusi eredményeihez nagyban hozzájárultak a csoport filmcsatornái is. Mindamellett, hogy a 18-59 évesek körében a Mozi+ lett a legnézettebb kábelcsatorna, a Mozi+ és a Moziverzum együtt a hónapban 5,1%-os közönségarányt tudott elérni a 18-59 évesek körében.

Rátámadt az élettársára egy frissen szabadult sorozatbetörő

img ]

A soltvadkerti férfinak rabláson kívül személyi szabadság megsértése, zaklatás, autólopás és kábítószer birtoklás miatt is felelnie kell.

A börtönből feltételesen szabadult soltvadkerti férfi az egyik helyi sörözőben már az első látogatása alkalmával közölte a pultossal, hogy a napokban szabadult, korábban pedig embert is ölt.

Két héttel később, 2020. június 8-án, délben a férfi visszament a sörözőbe, ahonnan részegsége és a kutyája miatt kiküldték. Ekkor még

kapott a pultosnőtől egy pohár fröccsöt, mivel azt remélte, hogy azzal rá tudja venni a távozásra. A férfi aaz utcán szitkozódni kezdett, földhöz vágott egy sörösüveget és egy poharat, emellett azzal fenyegette meg a pultost, hogy megöli.

Még aznap délután visszatért, ekkor azonban állapota miatt már nem szolgálták ki. A férfi erre a pulton lévő csapóajtót a nő ellenkezése ellenére benyomta, majd a két kezével védekező nőt maga előtt tolva megrohamozta a hűtőt, kivett belőle egy üveg sört, a polcról pedig egy csomag mogyorót, majd fizetés nélkül elment.

Kiderült, hogy a két kocsmai látogatása között

pofon vágta barátnőjét, aki ezért a közelben lakó anyjához próbált elmenekülni. A férfi a kapuban utolérte, visszarángatta a lakásba, ahol a földre lökte és megverte.

Csak ezután engedte szabadon.

A kocsmai rablás után volt élettársa otthonához ment, aki nem engedte be. A nő

a szüleit azzal fenyegette meg, hogy megöli, elássa őket,

ami a férfi előélete miatt félelmet keltett bennük.

A nyomozás során azt is megállapították, hogy a férfi

két autót is ellopott főnökétől úgy, hogy hamis rendszámot szerelt fel rájuk. A kiskőrösi rendőrök a kutatás során kannabiszt is találtak nála.

Az ügyészség a különös visszaeső férfival szemben rablás, személyi szabadság megsértése, zaklatás, jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jel hamisítása mellett garázdaság és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat, amiért fegyházbüntetés kiszabását javasolta azzal, hogy kedvezménnyel sem szabadulhat. A férfi más ügyben most is börtönben ül. Bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság dönt - írja az Ügyészség oldala.

Instagramra került fel egy kép a dubaji hercengőről, akiről hónapokig azt sem lehetett tudni, hogy él-e egyáltalán

img ]

Két nyilvános Instagram-oldalra is felkerült egy fotó, amin Latifa hercegnő, Dubaj uralkodójának lánya látható két másik nő társaságában egy dubaji bevásárlóközpontban.

Fotó: Instagram

Latifa hercegnőről hónapok óta nem lehetett tudni, hogy hol van, milyen körülmények között él, ha egyáltalán él még. Annyi volt nagyon valószínű, hogy a lányt apja, Mohammed bin Rashid al-Maktoumra dubaji sejk parancsára bezárva tartják egy börtönné átalakított villában. A 36 éves Latifa korábban barátainak küldött videóüzeneteiben számolt be arról, hogy bezárva tartják, az udvarra se mehet ki, az ablakok mind zárva vannak, és senkivel nem tud találkozni a rá vigyázó rendőrökön kívül. Azóta van bezárva, hogy 2018-ban megpróbált megszökni, de apja emberei India partjai mellől visszarabolták az Emírségekbe.

A kép valódiságát nem lehet teljes biztonsággal megerősíteni, de Latifa egyik barátja a BBC-nek azt mondta, valóban a hercegnő van a fotón. A metaadatokból nem derül ki, hogy pontosan mikor és hol készítették a képet, amit ráadásul meg is tükröztek. Az egyetlen kapaszkodó a háttérben látható filmreklám. A Demon Slayer: Mugen Train című filmet 2021 május 13-án mutatták be az Emírségekben.

A két másik nőről Latifa barátai azt mondták a BBC-nek, hogy a hercegnő ismerősei. A lap megpróbálta elérni őket, hogy megtudja, mikor készült a kép és hogy van Latifa, de nem válaszoltak.

David Haigh, a Free Latifa kampány társalapítója közleményben azt írta, hogy több fontos és pozitív fejlemény is történt Latifa ügyében, de ezekről még korai lenne beszámolni. Az Egyesült Arab Emírségek londoni nagykövetsége nem kommentálta az ügyet, az ENSZ pedig annyit közölt a BBC-vel, hogy továbbra is meggyőző bizonyítékot várnak az Emírségektől arra, hogy Latifa életben van. (BBC)