Búcsúzik a TV2 egyik legnépszerűbb sorozata: kiderült, ez kerül a helyére

img ]

Fotó: TV2

Január 4-én indult el Az én lányom a TV2-n, amit azóta is minden hétköznap délután láthatnak a sorozat rajongói. A széria rögtön óriási siker lett, többször is 15-20 százalékos közönségaránnyal futott a csatornán. Azonban hamarosan búcsút kell inteni neki, hiszen közeledik az utolsó része, ami május 14-én, pénteken 15:40-kor lesz látható.

Jó hír viszont a török produkciókat kedvelő TV-nézők számára, hogy Az én lányomat rögtön egy másik romantikus drámasorozat váltja: A nagykövet lánya - tudta meg a SorozatWiki. A sorozat első része május 17-én, hétfőn debütál a TV2-n, és minden hétköznap délután látható lesz. A nagykövet lánya 2019-ben indult Törökországban, és eddig 2 évad készült belőle. A történet főhőse egy gazdag üzletember, Sancar Efeoglu (Engin Akyürek), aki megismerkedik egy nagykövet lányával, Naréval (Neslihan Atagül). Eltérő a családi hátterük, de szerelmesek lesznek egymásba, végül össze is házasodnak. Kettejük boldogsága azonban nem lehet teljes, mivel a múltjuk árnyékai végig kísértik őket.

(Promotions)

Elmondta, mit művelt! Megdöbbentően őszinte vallomást tett az életéről az Exatlon versenyzője»>

Bekérették a német nagykövetség ügyvivőjét Petry Zsolt kirúgása miatt

img ]

Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára – közölte a tárca az MTI-vel. A megbeszélés témája Petry Zsolt németországi munkaadója általi elbocsátásának a napokban széles nyilvánosságot kapott esete volt.

A közlemény szerint az államtitkár kifejezte a kormány megütközését afelett, hogy Németországban egzisztenciális retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt.

Németországnak, ahogyan Magyarországnak, közvetlen történelmi tapasztalatai vannak a legteljesebb véleményterrorról, így a szólásszabadság alapjoga feletti őrködés közös erkölcsi kötelességünk. Bármely világnézeti alapon is történjék, a szabad véleménynyilvánítás korlátozása a magyarok számára elfogadhatatlan, mert egy olyan rendszert idéz, amely elleni küzdelmükben honfitársaink ezrei adták életüket

– olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy Magyarország számára Németország kiemelt fontosságú partner marad, amellyel az „őszinteség szellemében vitatjuk meg közös jövőnk fontos kérdéseit”.

Azonnali hatállyal megvált Petry Zsolt kapusedzőtől a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapata az 54 éves szakembernek a Magyar Nemzetnek adott interjúban a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett kijelentései miatt.

A Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy a klub vezetése nem tudott az interjúról, de a lap hétfői számában megjelent beszélgetés tartalmának megismerése után a kapusedző menesztése mellett döntött. Hozzátették, elégedettek a kapusedző munkájával, nyilatkozata azonban nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel kapcsolatos szellemiségéhez.

Nagykövet-hullám: Czukor József Svájcba, Vitézy Zsófia Kolumbiába megy

img ]

Az Index értesülései szerint hétfőn eldőlt, kik vezetik a bogotái, havannai és berni magyar külképviseleteket.

Hétfői zárt ülésén az Országgyűlés külügyi bizottsága megszavazta a bogotái, a berni és a havannai magyar nagykövetjelölteket – értesült az Index. A három diplomatából kettő politikai kinevezettnek számít,

Kolumbiában Vitézy Zsófia, svájcban pedig czukor józsef képviseli majd Magyarországot.

Czukor József az Információs Hivatal éléről kerül a berni kirendeltség élére; a rutinos diplomata az „Orbán Viktor kedvenc hírszerzője” címkét kapta a sajtótól. Német vonalon futott be karriert, a bonni, majd a berlini nagykövetségen szerzett szakmai hírnevet még az 1990-es években. 2002 és 2004 között az Információs Hivatal főigazgatója volt, majd Szlovéniában, Ljublajanban volt nagykövet. 2010-ben berlini nagykövet lett, majd 2015 őszétől Orbán külpolitikai főtanácsadójaként dolgozott. 2018-ban került az Információs Hivatal élére, ahonnan idén október elején távozott. Az Index információi szerint a külügyi bizottság mai ülésén megkérdezték Czukortól, miért kellett két év után távoznia a hírszerzés éléről.

ERRE A KÉMFŐNÖK AZT FELELTE: A HIVATAL RENDBETÉTELÉRE KAPOTT 2018-BAN MEGBÍZÁST, AMIT VÉGRE IS HAJTOTT.

Még izgalmasabb a Bogotába készülő Vitézy Zsófia személye is, ő ugyanis a miniszterelnök unokatestvére. Vitézy a kulturális diplomáciában szerzett tapasztalatot, korábban a brüsszeli Magyar Intézetet vezette. Karrierjét a Magyar Nemzetnél kezdte, 2010 után az Emmi sajtófőnöke lett, majd 2011-től a Budapesti Fesztiválközpontot vezette.

Kubába karrierdiplomatát delegál a külügy. Heincz Balázs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vízdiplomáciai főosztályának vezetőjeként kapott kinevezést a havannai nagykövetség élére.

(Borítókép: Vitézy Zsófia (balra) és jobbra Czukor József. Fotó: Bruzák Noémi / Bócsi Krisztián / MTI)